Byns hub för forskning för vad som är smart och hållbart

Smarta Byar Hub

Veberöd är en testby för att utveckla hållbarhet i en by. Forskare och företag arbetar redan hur Veberöd kan utvecklas och vilka åtgärder som krävs. Tillsammans skapas en gemensam plattform för forskning och utveckling kring vad som är smart och hållbart.

Samarbete och öppenhet ger hållbarhet för alla.

Medlem

Gratis medlemskap för ungdomar till betalande forskarplats finns att tillgå.

Tillsammans med behoven i byn, högskola/universitet, företag, föreningar och privata, testar, utvecklar vi och bygger framtidens hållbara by.

Ta kontakt med oss så berättar vi mer om hur Du kan vara med.

Ladda ner vår PDF om översikt på medlemskap HÄR

 

Forskning

Tillsammans med högskola/universitet, bedrivs det forskning och utbildning både  direkt i byn och virtuellt. Hur ser framtidens byskola ut?

Projekt

Uppkopplade vattenhoar, smarta träd som berättar när de är törstiga, drönarleveranser, 3D-printa lokalt, vatten, 3D-modell av byn som kan kommunicera, smarta lyktstolpar… många projekt gjorda och fler kommer…

 

Fablab

På plats i Veberöd påbörjas nu att bygga ett lokalt FabLab. En plats med alla upptänkliga maskiner för prototyptillverkning.

Våra partners

Att utveckla landsbygden och se vad egentligen Smarta Byar är och kan vara, är inget man gör ensam. Det sker bara genom engagemang och rätt partners! Vi vill göra Veberöd till en by där den senaste tekniken kan nyttjas och där människan kommer främst. En by som redan har stort engagemang och som vi hoppas kan vara en by som kan vara en modell för landsbygdsutveckling i hela Sverige.

Rådet

Styrka skapas genom öppna samarbeten. I vårt råd finns människor som med expertis och kreativitet, hjälper

smarta byar att bli en forskarby för vad som är smart och hållbart.

 

Anders Ekholm

Anders Ekholm

Vice VD IFFS

Vice VD för Institutet för Framtidsstudier samt analytiker med expertis inom forskningsbaserad framtidsanalys, demografi, teknologi, digitalisering och hållbar utveckling

Göran Lindsjö

Göran Lindsjö

AI-expert

Serieentreprenör inom AI och är idag rådgivare åt olika organisationer i Nordamerika och Europa. Jag är bosatt i USA men är ofta i Skandinavien då jag ofta har föreläsningar och utbildningar för företagsledningar, politiker, myndigheter, regioner och kommuner.

Jan Malmgren

Jan Malmgren

Byutveckling

Grundare till Smarta byar. Älskar när närdemokrati och samarbeten kan skapa hållbarhet i alla hänseenden.

Lars Mattiasson

Lars Mattiasson

Affärscoach

Affärs och investerings-coach med fokus på hållbart entreprenörskap, hela vägen från den lokala myllan till den globala scenen. Ser tvärsektoriell kunskapsöverföring som grunden för resilienta samhällen med människan i centrum. Sverige ansvarig för Creative Business Network med medlemmar i 80 länder.

Linn Malmgren

Linn Malmgren

Ordförande Unga Smarta Byar. Juriststuderande i Göteborg.

Brinner för ett rättvist och hållbart samhälle. Speciellt hur landsbygden kan bli mer hållbar och attraktiv för ungdomar.

Tim Malmgren

Tim Malmgren

Entreprenör och studerar produktdesign på Halmstad högskola.

Som 11-åring grundare till vår plattform, Veberod.nu

Kontakta oss

Har du funderingar om vad smartabyar är eller vill ha hjälp, är ni alltid välkomna att kontakta oss.

Enelyckan 701 – 247 96 Veberöd

0708-446699

jan@veberod.nu

Smarta byar