Bäcken i fokus i när Unga Smarta Byar och VA SYD gör gemensamt sommarprojekt!

VA SYD kliver in som samarbetspartner till Smarta Byar och ser fram emot flera givande projekt med vatten, hållbarhet och digitalisering som gemensamma nämnare!

Först ut är ett sommarprojekt på tema Veberödsbäcken. Tanken är att tillsammans lära mer om bäcken om och vilka föroreningsproblem som eventuellt finns. I förlängningen vill vi gemensamt utveckla ett koncept för digital mätning av bäckens vattenkvalitet.

Vi söker nu dig mellan 16-25 år som vill vara med i sommarprojektet! Tidsåtgång är ca 20 tim/person och arbetsuppgifterna består av följande:

-Studiebesök och lunch hos VA SYD i Malmö den 27/6

-Provtagningar på bäcken under sommaren tillsammans med personal från VA SYD.

-Tolka provresultaten tillsammans med VA SYD och skriva ihop en sammanfattande text som kan användas i det fortsatta arbetet.


”Vi slösar alla med en av våra mest viktiga resurser för liv. Därför tycker vi att det är otroligt spännande att få vara med och undersöka hållbarhet på riktigt” /Linn Malmgren, Unga Smarta Byar


” Vi ser detta som ett jättebra exempel på vad som kan hända när vi tillsammans sätter vatten, hållbarhet och digitalisering i fokus. / Josefin Barup, digitaliseringsstrateg, VA SYD.


”Vatten är så grundläggande för alla utan att vi idag egentligen tänker på det. Tillsammans med VA SYD och lokala ungdomar, tar vi första stegen för vad som skulle kunna bli Sveriges första mest hållbara by. Så spännande!” / Jan Malmgren, Byutveckling AB / Smarta Byar®