3-4 april öppnade Skurup upp mötesplatsen för alla oss som gillar samhällsutveckling i de mindre kommunerna. Det var runt 150 personer från flertalet kommuner i Skåne men även från Australien och Finland!

Det var fullspäckat med olika presentationer under dessa två dagar. Trädhus, kultur, hållbarhet, attraktion och mycket mer. Många talare fick möjligheten att vara med och delge sina kunskaper och visioner, så också vi på Smarta Byar. Alltid nervöst att prata inför så många, men det gick nog rätt bra för vi fick flera som kom fram efteråt och gillade skarpt. Jättekul att höra!

Gillar så klart Smart Little Village själv som med största engagemang samlar en sådan grupp med ett sådant hjärta. Hjärtat syntes till exempel tydligt hur ungdomar från Skurup var med och hjälpte till med mat och att ställa i ordning. Eller vad säger ni om att alla bordsblommor sedan gick till äldreboendet? Det är väl detta som är landsbygden… att vi bryr oss på alla! Peter Eyermann, Cäthe Green och alla deras medhjälpare har gjort ett jättejobb!

Tack för jättegod mat, alla fikor och alla trevliga samtal inte minst. Den enda bristen som fanns var möjligen att hitta parkering i Skurup, men det får man så klart ta när det är ett så bra event som detta!

Vi ser fram emot nästa år!

Speciellt tack till Jamie på Skanea, som var dagarnas duktiga ungdom som tog alla foto och så klart även dessa på oss!

/Jan Malmgren