Smarta Samhället är något som är väldigt hett nu och det diskuteras väldigt mycket vad den nya uppkopplade tekniken kan göra för att förbättra för oss. Men vad är egentligen det smarta samhället? Jo det handlar en del om den nya tekniken som var utvecklad för rymden, men som nu hittar tillämpningar även nere på jorden och till och med i jorden ?

”Smarta Samhället” är också en utställning i Kristianstad i Galleria Boulevard. I två stora utställningshallar inne på gallerian visas fina kulisser upp på exempel på vad digitalisering och det smarta samhället kan ge oss. För visst det handlar en del om teknik, men det är absolut människan, djuren, miljön… allt i vår livsmiljö som kommer först.

Idag var det invigning och vi var naturligtvis på plats!

Joakim Jardenberg som är internetveteran var dagens talare. ”Den uppkopplade människan och det smarta samhället” var temat. Riktigt bra tal… som fick många att få flera aha och kanske till och med ändra åsikt om internet och vad digitalisering kan innebära. Jag var absolut en av dem som kände mig ännu mer positiv till vad den uppkopplade människan innebär.

Kul för Veberöd och vad vi gör här, är att vi har fått en central plats i en av hallarna! Här finns Björkhaga Plantskolas Smarta Träd, Annas Smarta vattenho för kor och den uppkopplade cykeln. Kul att se Veberöds mast, kor, träd, cyklar och inte minst… en väldigt fin Veberödsskylt mitt i allt.

Härlig reklam för vår fina by!!

 

Är ni i Kristianstad så tycker jag absolut ska besöka denna fina utställning och digitalisering och vad det Smarta samhället kan innebära för oss!

Läs mer om det Smarta Samhället HÄR

och om Smarta Byar HÄR

 

/Jan Malmgren